Aandelen afstempelen

Het afstempelen van aandelen is het verminderen van de nominale waarde van de aandelen in de BV of NV. Hiervoor is een goedkeuring van het bestuur nodig om te toetsen of de BV/NV de schuldeisers na afstempelen nog kunnen worden betaald.

BVoprichten24

Wij zijn expert in het afstempelen van aandelen. Vraag gerust naar advies van een van onze juristen. Door het grote notariswerk van BVoprichten24, kunt bij haast iedere notaris in uw regio, via volmacht de aandelen afstempelen.

Hoe werkt het

Na goedkeuring va het bestuur, zal de notaris de statutenwijziging verzorgen. Na de wijziging van statuten zullen de aandelen van de BV of NV worden afstempelt tot de gewenste nominale waarde. Het verkleinen van de nominale waarde is voor de inkomstenbelasting onbelast. Een mooie bijkomstigheid om belastingvrij uit te keren aan de aandeelhouder(s)

1. Online invullen

Vul online de gevraagde gegevens in en upload de benodigde stukken in een beveiligde online omgeving. Wij zullen na ontvangst de notaris op de hoogte stellen van uw wensen.

2. Legaliseren

Na het ontvangen van uw inloggegevens, treft u een volmacht aan. U kunt bij iedere aangesloten notaris langs om te legaliseren. Bekijk de notaris in uw regio op onze website

3. (Concept)akte

Binnen twee werkdagen ontvangt u de conceptakte in uw online omgeving. Is de conceptakte voor u akkoord, zal de notaris de akte passeren . De aandelen zijn dan afgestempeld!

Fiscaal voordeel

Door het verminderen van het aandelenkapitaal is het mogelijk om belastingvrij uit te keren aan de aandeelhouder(s). het verminderen is voor de inkomstenbelasting onbelast.

Belangrijk

Het bestuur dient alvorens het afstempelen van de aandelen haar goedkeuring te geven. Het bestuur toets of na het afstempelen van de aandelen de BV/NV haar schuldeisers nog kan betalen

"Duidelijke en heldere uitleg in begrijpelijke taal. Ook de gefaseerde begeleiding tijdens het afstempelen van de aandelen was erg prettig"
Anna Bella

Wat kost het?

Wij werken met vaste tarieven, zodat u achteraf niet voor een verassing kom te staan.

Prijs

€ 1249,-

excl. BTW

Veelgestelde vragen

Deze vraag kunt u het best aan u accountant/boekhouder stellen. Zij weet meer over de financiële positie van uw vennootschap.

Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de volmacht/verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt.

U ondertekent de volmacht/verklaring op het notariskantoor. Het is raadzaam om eerst telefonisch contact met het notariskantoor op te nemen om te vragen op welk moment u op kantoor kunt komen. 

Ja, alle notariskosten zijn inbegrepen.

Klaar om je aandelen af te stempelen?

Select Language »
Vragen? Bel ons!
Vragen? Stel ze ons gerust!