BV oprichten

Een BV oprichten € 425,- All-in

De snelheid van oprichting gaat pas in, zodra de klant alle benodigde documenten heeft aangeleverd. *Exclusief eenmalige inschrijvingskosten KvK ad € 80,10 (dit is een aparte factuur die je van de KvK zult ontvangen).

In 3 stappen een BV opgericht!

Veelgestelde vragen

Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de volmacht/verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt.

Ja, alle notariskosten zijn inbegrepen.

U ondertekent de volmacht/verklaring op het notariskantoor. Het is raadzaam om eerst telefonisch contact met het notariskantoor op te nemen om te vragen op welk moment u op kantoor kunt komen. 

Als uw B.V. is opgericht, wordt zij ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel wijst u dan gelijk een RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) toe.

Naast de ruisende en geruisloze inbreng kun je ook je V.O.F. of eenmanszaak omzetten naar een B.V. via de activa-passiva transactie. De activa-passiva transactie is het meest populair. Het is de eenvoudigste, snelste en voordeligste manier om je eenmanszaak om te zetten naar een B.V.. Bij deze optie verkrijgt je B.V. de bezittingen, rechten en verplichtingen van je eenmanszaak of V.O.F. Je richt dus eerst een BV op bij de activa-passiva transactie. Vervolgens koop je met geld de aandelen van je B.V. Dit mag een symbolisch bedrag zijn, dus je hoeft hiervoor niet extreem veel geld op zak te hebben. Vervolgens laat je je B.V. de bezittingen van je ‘oude’ eenmanszaak of V.O.F. kopen, waardoor deze bezittingen in je nieuwe B.V. terechtkomen.

De geruisloze inbreng (ook wel geruisloze omzetting) genoemd, lijkt op de ruisende inbreng. Ook bij de geruisloze inbreng is het de bedoeling dat jouw ‘nieuwe’ B.V. de bezittingen en schulden overneemt van jouw huidige eenmanszaak of V.O.F. De eerste stap bij een geruisloze inbreng is het oprichten van een B.V. Daarna breng je de bezittingen en schulden onder bij je B.V., in ruil voor de aandelen van de B.V. Daarvoor moet een akte van inbreng (inbrengakte) worden opgesteld door de notaris. Terugwerkende kracht is ook mogelijk bij geruisloze inbreng: de termijn hiervoor is zelfs 15 maanden! Bij de geruisloze inbreng dien je dan vóór 1 oktober van het betreffende jaar de intentieverklaring opgestuurd te hebben naar de Belastingdienst. Indien je dat op tijd hebt gedaan, heb je tot 1 april in het daarop volgende jaar om je onderneming om te zetten naar je ‘nieuwe’ BV.  Je hebt bij de geruisloze inbreng dus veel langer de tijd om je onderneming om te zetten. In tegenstelling tot de ruisende inbreng gaat de onderneming via een geruisloze inbreng wél verder met dezelfde boekwaarden. Dit is dan ook het voordeel van de geruisloze inbreng: je hoeft namelijk geen belasting over de meerwaarde van je onderneming te betalen. Je nieuwe B.V. start dus met een balans die gelijk is aan de eindbalans van de eenmanszaak.

Bij de geruisloze inbreng dien je allereerst een inbrengbeschrijving op te stellen. Dit kun je doen met je boekhouder of met één van onze juristen die je hier graag bij helpen. Daarna heb je een notariële inbrengakte van een notaris nodig waarin alle activa en passiva worden beschreven die worden ingebracht in de nieuwe B.V. De notaris zorgt vervolgens dat de B.V. wordt ingeschreven en de eenmanszaak wordt uitgeschreven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Tot slot dient er nog een verzoek bij de Belastingdienst ingediend te worden dat je gebruik wil maken van de geruisloze inbreng. Dit heet een intentieverklaring/voor-overeenkomst. Hierbij maak je bij de Belastingdienst bekend dat je de intentie hebt je eenmanszaak of Vennootschap Onder Firma wenst om te zetten naar een(nieuwe) B.V. Op je verzoek ontvang je van de Belastingdienst een beschikking. Mocht je deze belangrijke  stap overslaan, loop je het risico dat de Belastingdienst achteraf zal zeggen dat jij je eenmanszaak / V.O.F. hebt gestaakt, waardoor je je winst dient af te rekenen aan de Belastingdienst. 

Select Language »
Vragen? Bel ons!
Chat openen
1
Vragen? Stel ze ons gerust!
Stel ons uw vragen!
Vragen over de juiste keuze van je rechtsvorm? Stel ze ons gerust!